perna protectie anala - hemoroizi
perna protectie anala - hemoroiziperna protectie anala - hemoroiziperna protectie anala - hemoroiziperna protectie anala - hemoroiziperna protectie anala - hemoroiziperna protectie anala - hemoroiziperna protectie anala - hemoroizi

 

 

 

 

 

 

 

Hemoroizii sunt structuri vasculare localizate in partea inferioara a rectului si a anusului. Acestia devin patologici atunci cand se umfla sau cand se inflameaza. Din punct de vedere fiziologic, acestia se comporta ca niste pernite compuse din canale artero-venoase si tesut conjuctiv care ajuta la tranzitia materiilor fecale.


Initial hemoroizii sunt localizati in interiorul corpului, in zona anusului (hemoroizi interni), dar uneori se extind si in afara (hemoroizi externi). Simptomele hemoroizilor patologici depind de tipul acestora. De obicei hemoroizii interni prezinta sangerare rectala nedureroasa, in timp ce hemoroizii externi prezinta senzatii de durere in zona anusului.


Avand in vedere faptul ca zona anala interna este lipsita de receptori de durere, hemoroizii interni sunt de obicei nedurerosi iar majoritatea persoanelor nu constientizeaza prezenta lor. Cu toate aceste, hemoroizii interni pot sangera atunci cand sunt iritati. Netratati la timp, unii hemoroizi interni evolueaza in doua forme severe: hemoroizi prolapsati si hemoroizi sugrumati. Hemoroizii prolapsati sunt hemoroizi interni care sunt atat de dezvoltati incat sunt impinsi in afara anusului. Daca sfincterul anal se contracta ca urmare a unui spasm si prinde un hemoroid prolapsat in afara orificiului anal, alimentarea cu sange a acestuia este intrerupta si hemoroidul devine un hemoroid strangulat.

  Unde poti sa folosesti perna medicinala?

 
perna protectie anala - hemoroizi
 
La birou
 
perna protectie anala - hemoroizi
 
In masina
 
perna protectie anala - hemoroizi
 
Acasa
perna protectie anala - hemoroizi

  Sustine economia romaneasca!

 
perna protectie anala - hemoroizi
perna protectie anala - hemoroizi
 

Exista o serie de factori care pot conduce la formarea hemoroizilor, printre care constipatia, diareeea, alimentatia necorespunzatoare (dieta cu aport scazut de fibre), presiune intra-abdominala crescuta (incordare prelungita), sarcina, cauze genetice, absenta valvelor in venele hemoroidale, imbatranirea. Alti factori care pot mari presiunea venoasa rectala, cu consecinte in dezvoltarea hemoroizilor, pot fi obezitatea si statul pe scaun pentru perioade mari de timp.


In timpul sarcinii, presiunea exercitata de fetus asupra abdomenului precum si modificarile hormonale cauzeaza largirea vaselor de sange hemoroidale. Nasterea conduce de asemenea la o presiune intra-abdominala crescuta. In aceste cazuri de hemoroizi, tratamentul chirurgical este rareori necesar, in conditiile in care, de obicei, problema se rezolva de la sine in perioada post-natala.


hemoroizi

Prezenta hemoroizilor cauzeaza, de obicei, mancarime, durere rectala, sangerare rectala. Alt simptom posibil este incontinenta fecala. In cele mai multe dintre cazuri, simptomele dispar in cateva zile. Hemoroizii externi sunt durerosi, in timp ce cei interni nu sunt, cu exceptia cazurilor in care sunt trombozati sau necrotici. Cele mai comune simptome ale hemoroizilor interni il reprezinta prezenta sangelui in materiile fecale (cunoscuta sub numele de hematochezie), pe hartia igienica sau in vasul de toaleta. Simptomele hemoroizilor externi includ umflarea dureroasa in jurul anusului.


hemoroizi

Cea mai buna metoda de prevenire a hemoroizilor este aceea de a asigura o consistenta relativ moale a scaunului, pentru ca acesta sa treaca usor si sa diminueze presiunea si incordarea, si de a-l elimina cat de repede este posibil dupa ce apare necesitatea. Exercitiile fizice, inclusiv plimbarile, precum si o dieta cu aport sporit de fibre, vor ajuta la reducerea constipatiei si incordarii, prin aceea ca acestea ajuta la producerea unui scaun relativ moale, care poate trece usor. Sunt recomandate si petrecerea unui timp cat mai scurt pentru procesul de defecatie precum si evitarea obiceiului de a citi la toaleta. Pe langa cresterea aportului de fibre in dieta si a consumul de lichide, tratamentul profilactic poate consta si din medicamente anti-inflamatorii non-steroidice si bai ale sezutului. Cu toate ca exista un numar de alifii si supozitoare, recomandate ca tratament pentru hemoroizi, exista putine dovezi care sa justifice utilizarea lor. Agentii cu continut de steroizi nu ar trebui utilizati mai mult de 14 zile deoarece pot cauza subtierea pielii. Cremele protectoare cum ar fi vaselina sau crema pe baza de oxid de zinc, pot avea efect de reducere a mancarimii si a iritatiei.


Exista cateva proceduri de tratament:
   - Legarea cu o banda de cauciuc este o procedura in care un bandaj elastic este aplicata asupra hemoroizilor interni, pentru a opri alimentarea acestora cu sange. In termen de 5-7 zile, hemoroidul uscat cade. S-a determinat ca rata de vindecare prin acest procedeu este de aproximativ 87%.
   - Scleroterapia implica injectarea unui agent sclerozant, cum ar fi fenolul, in hemoroizi. Acest lucru determina restrangerea peretilor venelor si contractarea hemoroizilor. Rata de vindecare la 4 ani dupa tratament este de 70%.
   - O serie de metode de cauterizarea s-au dovedit a fi eficiente pentru tratarea hemoroizilor, insa sunt de obicei utilizate numai in situatiile in care celelalte metode nu au succes. Acest procedeu poate fi realizat prin electrocauterizare, utilizarea radiatiilor infrarosii, chirurgie cu laser sau crioterapie.


Hemoroizii simptomatici afecteaza cel putin 50% din populatie intr-un anumit moment al vietii, iar aproximativ 5% din populatie sufera pe toata perioada vietii, incidenta afectiunilor fiind aproximativ identica pentru ambele sexe.


Fie ca suferi de neplacerile pe care le cauzeaza hemoroizii atunci cand trebuie sa stai jos, sau te afli in perioda de dupa interventia chirugicala de indepartare a acestora, acum poti sa scapi de dureri si disconfort folosind PROTECTPERN® (perna pentru protectia anala - hemoroizi). Prin forma si constitutia sa, PROTECTPERN® te protejeaza de presiunea exercitata intre greutatea corporala si scaun, si astfel, in mod garantat, vei redobandi confortul tau zilnic!


hemoroizi

 

 

 

 





© PROTECTPERN® 2012. Toate drepturile rezervate.
 
SEO Romania
Mouse Eye Tracking by PicNet IT support services

perna protectie anala - hemoroizi